Miedema schiet Oranjevrouwen naar WK-debuut

Vivianne Miedema
Vivianne Miedema
VOETBAL - Vivianne Miedema uit Hoogeveen heeft er met twee doelpunten voor gezorgd dat het Nederlands vrouwenvoetbalteam voor het eerst in de geschiedenis naar het WK gaat.
De Oranjevrouwen versloegen vanavond in de tweede finale play-off wedstrijd Italië met 1-2. Na de 1-1 van vorige week was dat voldoende voor plaatsing voor het wereldkampioenschap in Canada volgend jaar.

Gevierde vrouw
Miedema was de gevierde vrouw in Verona. Dat was ze in de eerste wedstrijd ook al, toen ze voor de gelijkmaker zorgen. Vanavond zette de 18-jarige spits van Bayern München Oranje al in de achtste op voorsprong. Daniëlle van de Donk zag Miedema vrijstaan op de rand van het strafschopgebied. Haar voorzet was op maat, waarna Miedema simpel raak schoot.

De tweede treffer viel vlak voor rust. Miedema omspeelde keepster Laura Giuliani na een fraaie steekpass van Lieke Martens en schoof beheerst de 0-2 binnen. Het was de achttiende treffer voor de achttienjarige Miedema in haar achttiende interland.

Spannend
Kort na de hervatting werd het weer spannend door een eigen goal van Stefanie van der Gragt (1-2). Italië werd daarna sterker, maar verder dan die aansluitingstreffer kwam de ploeg niet. Kort voor het eindsignaal kreeg Miedema een publiekswissel. Na drie minuten blessuretijd blies de scheidsrechter voor het laatst op haar fluit en barstte het feest bij de 'Oranjeleeuwinnen' los.
Weergaloze Laudrupiaanse sleepbeweging #Miedema, 0-2. WK heel dicht bij WK. #itaned
— Willem Vissers (@vkwillemvissers)

18 jaar en 18 goals in 18 wedstrijden! Het fenomeen heet Vivianne Miedema! Dit kan toch niet meer misgaan???!!! #WK #itaned
— OranjeLeeuwinnen (@vrouwen_voetbal)

Jaaaaaaa! We hebben ‘m!!! We hebben ‘m!!! Die WK-ticket is voor Oranje!! En oh zo verdiend! Italië verslagen: 1-2. #WK #Historisch! #itaned
— OnsOranje (@OnsOranje)

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.