Vivianne Miedema: droom die uitkomt

VOETBAL - Een droom die uitkomt. Zo noemt Vivianne Miedema uit Hoogeveen de plaatsing van de Oranjevrouwen voor het WK.
"Geweldig dit. Mijn droom is altijd geweest om het WK te halen, als je dan belangrijk kan zijn voor je team is dat geweldig", zegt Miedema, die met twee doelpunten de volledige Nederlandse productie voor haar rekening nam tegen Italië. Na acht minuten zette ze Oranje op voorsprong, kort voor rust maakte ze 0-2. Italië maakte in de tweede helft 1-2, maar verder kwam de ploeg niet.

Snelle voorsprong
"Er stond vooraf veel druk op, dit was de wedstrijd waar het om draaide. Maar we hadden de overtuiging dat we deze wedstrijd gingen winnen en ik denk dat je dat ook in het veld kon zien. Het is fijn dat je vroeg op voorsprong komt, daardoor moeten zij aanvallen en krijgen wij meer ruimte."

Laudrup wie?
Bij haar tweede goal omspeelde ze fraai de Italiaanse keepster. Het leverde op Twitter vergelijkingen op met de Deense balkunstenaar Laudrup. "Dat heb ik vaker voorbij horen komen vanavond. Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen idee heb wat voor voetballer hij was, dat was voor mijn tijd."

Meer dan meedoen
Miedema wil op het WK volgend jaar in Canada meer dan alleen meedoen. "We hebben de afgelopen tijd goede resultaten neergezet tegen toplanden. We moeten zover mogelijk zien te komen. Het is geweldig dat je erbij bent, maar we gaan niet alleen heen om erbij te zijn", aldus de 18-jarige spits, die achttien keer scoorde in achttien interlands.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl