Geen Sinterklaas-surprise voor Reestmonders

ZUIDWOLDE - De gemeenteraad van De Wolden stopte donderdagavond geen verrassing in de schoen van 72 medewerkers van werkvoorzieningschap Reestmond in Meppel. Als het aan De Wolden ligt worden hun tijdelijke contracten niet omgezet in vaste dienstverbanden.

Een motie van ChristenUnie, GroenLinks, CDA en PvdA om dat wel te doen kreeg geen meerderheid. Wel was te merken dat ook de raad in De Wolden kijkt naar wat de andere deelnemers in de gemeenschappelijke regeling Reestmond doen.

Meppel
Een alternatief plan dat op hetzelfde moment in Meppel werd aangenomen, werd staande de vergadering ingebracht, maar (nog) niet overgenomen. Dat plan voorziet erin dat de medewerkers met een tijdelijk contract per 1 januari 2015 aan het werk blijven voor Reestmond, maar volgens een andere regeling betaald worden.

Op straat
Het bestuur van Reestmond wordt gevormd door Meppel, Staphorst, De Wolden en Westerveld. Westerveld stelde zich vorige maand al achter de Reestmond-medewerkers. Meppel en Staphorst lijken enigszins terug te komen van het voorgenomen plan de 72 werknemers op straat te zetten.

Onzekerheid
De Wolden doet dat nog wel, maar half december moet blijken wat het dagelijks bestuur, oftewel de vier deelnemende gemeenten, definitief voor standpunt innemen. Tot dan duurt de onzekerheid voor de werknemers voort.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl