Expositie Made in Emmen moet Emmer producten promoten

Stenden Hogeschool in Emmen
Stenden Hogeschool in Emmen
EMMEN - Leerlingen van het Drenthe College en studenten van de Stenden Hogeschool gaan een bijzondere expositie inrichten in het centrum van Emmen. Onder de noemer Made in Emmen leggen ze Emmer producten in de etalages van leegstaande winkels.
Doel van het project is een groot publiek kennis te laten maken met bijzondere regionale producten. "Er gebeurt hier veel meer dan veel mensen weten. Zo maakt een bedrijf uit Emmen dagelijks 1500 hoogwaardige maatwerk contactlenzen. En met een in Emmen ontwikkelde machine wordt het zilveren stripje in onze eurobiljetten gemaakt", zegt Dènis Assen van de Stichting Marketing Regio Emmen.

Aantrekkingskracht

"Als we meer laten zien wat we kunnen, vergroot dat de aantrekkingskracht van onze regio. We kunnen hier namelijk heel veel. Alleen dat moeten we dan wel laten zien." De initiatiefnemers hopen jongeren met het project te motiveren om voor een toekomst in de eigen regio te kiezen.

Deelnemers

De expositie in de leegstaande winkels duurt van 17 december tot en met 30 januari. 21 bedrijven hebben interesse getoond, tien ervan doen deze eerste keer daadwerkelijk mee. Gedeputeerde Ard van der Tuuk en wethouder René van der Weide openen de tentoonstelling.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl