Kunstverzamelaar: Ik ben er klaar mee

Reitdiep
Reitdiep
ASSEN/BEILEN - Kunstverzamelaar Johan Meijering is alles behalve tevreden met het vonnis van de rechtbank over de valse Ploeg-schilderijen die hij kocht van handelaar Cor van Loenen uit Beilen: Maar hij laat het er bij. "Ik ben er klaar mee."
De rechtbank verklaarde na een juridische strijd van elf jaar twee van de vijf werken die de Groninger Meijering van kunsthandelaar Van Loenen kocht vals. De handelaar moet Meijering ruim 55.000 euro schadevergoeding betalen.

Aandacht

Dat er, mede vanwege zijn zaak, de afgelopen jaren meer aandacht in de media was voor valse kunst, noemt de Groninger positief. Verder heeft hij geen goed woord over voor de beslissing van de rechtbank in Assen. "Ik vind dat er onvoldoende recht is gedaan in deze zaak", verzucht hij.

Onbegrip

Zes deskundigen op het gebied van valse kunst verklaarden alle vijf de schilderijen vals. Waarom de rechtbank dat niet overneemt? Meijering snapt er niks van. "Ik vind het onbegrijpelijk dat de rechters het niet aandurven om over alle vijf betwiste schilderijen het vonnis 'vals' uit te spreken."

Beroep
Meijering gaat niet in hoger beroep. Hij wil het boek sluiten. Of Van Loenen in beroep gaat, is nog niet bekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl