Kledingbank in actie voor meer kleding

HOOGEVEEN - De speelgoed- en kledingbank in Hoogeveen is een actie begonnen om meer kinderkleding en speelgoed binnen te halen. Op dit moment moet de organisatie te vaak 'nee' zeggen wanneer kinderen iets nodig hebben.
Ruim 650 kinderen gaan op dit moment naar de kledingbank. Volgens Arie Burggraaf, voorzitter van de kledingbank Drenthe, leven er alleen al in Hoogeveen teveel mensen in armoede.

Werklozen

Burggraaf: "Hoogeveen heeft het op één na hoogste percentage werklozen in Nederland. Er zijn veel mensen met een grote afstand tot arbeidsmarkt. Ook zijn er drieduizend mensen die al niet eens meer staan ingeschreven om werk te zoeken, omdat er toch niets is."

Scholen
De kleding- en speelgoedbank rijdt deze week langs 27 scholen in de omgeving van Hoogeveen om daar de kleding die is ingezameld door leerlingen op te halen. Daarna zijn alle cliënten van de kledingbank welkom om de nieuwe kinderkleding en speelgoed op te halen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.