Hoogbejaarde vrouw jaagt overvallers weg

Agenten betrapten de Hoogevener op rijden onder invloed
Agenten betrapten de Hoogevener op rijden onder invloed
YDE - Een hoogbejaarde vrouw uit Yde kreeg gistermiddag de schrik van haar leven.
Het is donderdagmiddag en de 89-jarige dame zit op haar stoel voor het raam als ze de voordeur hoort opengaan. Opeens staat er een vreemde man in haar woonkamer. Hij wil de tas van de bejaarde vrouw afpakken.

Visite

Dan ziet ze in de deuropening ook een vrouw staan. De bejaarde vrouw trekt haar tas naar zich toe en roept dat haar visite eraan komt. De insluipers zetten het daarna op een lopen richting hun auto.

Politie

Politiewoordvoerder Wouter de Vries prijst het kordate optreden van de hoogbejaarde vrouw. "Ze heeft direct 112 gebeld." Het huis van de bejaarde vrouw staat aan de Norgerweg in Yde. Iedereen in de buurt wordt via Burgernet opgeroepen om naar de daders uit te kijken.

Daders

De daders zijn nog steeds spoorloos. De man is ongeveer 28 jaar oud. Hij is getint en droeg een petje en een zwarte jas. Volgens de politie spreekt hij gebrekkig Nederlands. De vrouw heeft ook een getint uiterlijk en is 20 tot 30 jaar oud. Zij droeg zwarte kleding. De insluipers zijn weggereden in de richting van De Punt met oud type auto.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl