Zevenhonderd auto's van A28 gehaald voor verkeerscontrole

Blaastest (archieffoto)
Blaastest (archieffoto)
DE WIJK - Zevenhonderd automobilisten en hun voertuigen moesten er aan geloven; bij verzorgingsplaats Lageveen langs de A28 bij De Wijk haalt de politie hen gisteravond van de weg voor een verkeerscontrole. Bij de actie werkt de politie samen met de Belastingdienst, Veilig Verkeer Nederland en de ANWB.

Bekeuringen

Van de zevenhonderd bestuurders krijgen 19 een bekeuring, onder meer voor te gladde banden en het rijden zonder rijbewijs. Eén bestuurder heeft nog een boete van bijna duizend euro openstaan, zo blijkt uit de controle.

Drankrijders?

In totaal 530 automobilisten moesten blazen, om te kijken of er drank in het spel is. Bij twee van hen blijkt dit het geval.

Belastingdienst in actie

Medewerkers van de Belastingsdienst scanden de nummerborden en controleerden of bestuurders een betalingsachterstand hebben. Dit leverde 37 hits op. De Belastingdienst inde in totaal ruim 58.000 euro. Twintig bestuurders zijn hun auto's voorlopig kwijt, de voertuigen zijn in beslag genomen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl