Man uit Westerveld rijdt met opzet wielrenner aan

Verdachte ramt twee politieauto's (archieffoto)
Verdachte ramt twee politieauto's (archieffoto)
NOORDWOLDE - Een 59-jarige man uit de gemeente Westerveld krijgt het aan de stok met twee wielrenners. De situatie loopt dermate uit de hand dat hij een van de fietsers aanrijdt.

Irritatie

Om nog onbekende redenen raakte de man gistermiddag geïrriteerd door twee wielrenners. Op de Nieuwe Weg bij Noordwolde haalt hij hen in, snijdt hen af en trapt plotseling op de rem. Volgens de politie kunnen de wielrenners nog net op tijd uitwijken.

Opzet

Een van de wielrenners, een 48-jarige Heerenvener stapt weer op en rijdt om de auto heen. De Drent bedenkt zich niet, geeft gas en rijdt de wielrenner van achteren aan. De man kwam met zijn fiets ten val, voor zover bekend raakte hij niet gewond.

Opgepakt

De automobilist sloeg op de vlucht. Maar met verschillende aanwijzingen van de wielrenners, spoort de politie de man op en houdt hem later die middag aan. De aangereden wielrenner heeft aangifte gedaan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl