'Exclusieve Molukse woonwijk niet meer van deze tijd'

ASSEN - PvdA-kamerlid Agnes Wolbert uit Annen zet haar vraagtekens bij het in stand houden van Molukse wijken zoals dat in Hoogeveen gebeurt. Afgelopen week werd een woning aan de Ebbingestraat beklad met teksten als 'Molukse wijk alleen Molukkers'.
Het huis zou worden verhuurd aan gezin van niet-Molukse afkomst, tegen de zin in van een deel van de Molukse gemeenschap. Volgens de gemeenschap is er met woningcorporatie Domesta afgesproken dat Molukkers in de wijk voorrang krijgen bij de huur van woningen.

'Geen exclusieve wijk'

'Ik kan geen voorstander zijn voor een exclusieve wijk voor specifieke bevolkingsgroepen', zegt Agnes Wolbert in het Radio Drenthe-programma Cassata. 'We zetten alles op alles om zoveel mogelijk gemengde wijken te hebben, dat komt de integratie ten goede', aldus het Drentse kamerlid.

Andere tijd

Wolbert begrijpt dat er zestig jaar geleden afspraken zijn gemaakt voor een Molukse wijk, maar volgens haar zijn de tijden nu heel anders: 'De wereld ziet er nu anders uit dan zestig jaar geleden'.

Praten

'Er moet gepraat worden, er moet vooral met de bewoners gepraat worden', zegt Wolbert.
En dat gaat ook gebeuren. Dinsdag zitten de gemeente Hoogeveen, woningcorporatie Domesta en de bewonerscommissie Maluku Maju met elkaar om tafel. De gemeente Hoogeveen staat achter het standpunt van de Molukse gemeenschap: de Molukse wijk blijft van de Molukkers.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl