WKE en EVV scoren niet

VOETBAL - Het duel in de zondag Topklasse tussen WKE en EVV eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Beide ploegen kregen een paar kleine kansen maar wisten niet te scoren.

WKE begon sterk aan de wedstrijd en kreeg binnen vier minuten tot twee keer toe de kans op de openingsgoal. Uit een vrije trap van Sander Meertens zag centrale verdediger Kevin Görtz zijn kopbal gekeerd door keeper Michel Vercruysse van EVV. En uit de daaropvolgende corner kopte Yumé Rames de bal net naast. De thuisploeg bleef daarna de bovenliggende partij maar kreeg nauwelijks kansen op een doelpunt. Een kopbal en een afstandschot van aanvoerder Jan Hooiveld waren de enige wapenfeiten in de eerste helft. Het zeer verdedigend ingestelde EVV was op slag van rust nog het dichtst bij een doelpunt. Maar een inzet van Rick Verbeek ging van dichtbij net naast het doel.

In de tweede helft speelden de gasten meer aanvallend en probeerden druk te zetten op de verdediging van WKE. Met name de aanvallers Yael Heatubun en Ahmed Ammi zorgden voor meer gevaar aan de kant van de Limburgers. Grote kansen leverde het echter niet op. Trainer Paul Weerman probeerde met wissels meer lijn in het spel van WKE te krijgen. Anton Jongsma kwam voor Gilliano Grot en even later maakte Orlando Smeekes plaats voor Robby Holder. Veel leverde die wissels niet op. Ondanks een slotoffensief van de Emmenaren bleef het uiteindelijk bij 0-0 en gingen de toeschouwers verkleumd en teleurgesteld naar huis.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl