Luchtvaartjurist moet einde maken aan onrust bij Vliegveld Hoogeveen

HOOGEVEEN - Ronald Schnitker uit Veldhoven moet orde op zaken brengen bij het vliegveld in Hoogeveen. Hij is vanaf maandag de nieuwe voorzitter van de Stichting Vliegveld Hoogeveen.
Sinds september zit de stichting zonder bestuur. Die stapt op omdat het vliegveld er financieel slecht voor staat en er is een meningsverschil met verschillende gebruikers van het vliegveld.

Profiel Schnitker

Met Ronald Schnitker haalt het vliegveld een bekende naam uit de wereld van de kleine luchtvaart in huis. Hij werkt tientallen jaren in het luchtrecht. Schnitker werkte onder meer bij Dienst Luchtvaart van de Rijkspolitie, was als jurist in dienst bij Eindhoven Airport, is advocaat en is onder meer betrokken bij onderzoeken naar luchtvaartongevallen. Verder is hij vice-voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart en is hij een ervaren zweef- en motorvlieger.

De problemen

Zowel het oude bestuur als verschillende gebruikers wilden eerder dit jaar niets zeggen over de oorzaak van de problemen op het Hoogeveense vliegveld. Maar uit een persbericht van het bestuur en gesprekken van RTV Drenthe met diverse gebruikers komt het volgende beeld naar voren: de huurprijs van 15.000 euro per jaar is moeilijk op te brengen, zeker nu met de economische recessie er minder wordt gevlogen. Ook lukt het slecht nieuwe permanente gebruikers naar het vliegveld te halen. Kan Ronald Schnitker het tij keren?

Het nieuwe bestuur

De stichting hoopt dat er nu een eind komt aan een turbulente tijd. De rest van het bestuur moet nog benoemd worden. Ook die taak is bij Schnitker neergelegd, hij mag het bestuur weer op volle sterkte brengen. 'En dat wil ik ook zo snel mogelijk voor elkaar krijgen', zegt de kersverse vliegveld-voorzitter.

Eerder hierover:


💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl