Spannende maand voor voetbalvereniging WKE

EMMEN - Bier, muziek en gezelligheid. Dat zijn vrijdagavond voor voetbalvereniging WKE de ingrediënten om van de schuld bij de Belastingdienst af te komen. Tijdens een benefietavond in het Hamshire Inn Hotel in Emmen zijn er optredens van Jannes, Bauke en Total Eclips om geld bij elkaar te zingen.
WKE moet de Belastingdienst 200.000 euro betalen om van de belastingschuld af te komen. Dat bedrag moet voor 31 december worden overgemaakt. Met de benefietavond wordt iets minder dan de helft van het benodigde bedrag binnen gehaald. Op 19 december wordt een nieuwe inzamelingsavond georganiseerd om het resterende bedrag binnen te halen.

De oorspronkelijke schuld van de club was 570.000 euro. De overgebleven schuld van 320.000 euro gaat de Belastingdienst verhalen op oud-bestuurders van de club (Hinke Wolters, Roelof Bos en Elzo Steenhuis). Als blijkt dat er geen opzet in het spel is, worden zij mogelijk gedekt door de algemene bestuursaanprakelijkheidsverzekering voor sportbestuurders van de gemeente Emmen.

In drie maanden tijd moet de club dus nog twee ton op tafel zien te krijgen. Daarvoor zullen er opnieuw verschillende inzamelingsacties op touw worden gezet. Ook zanger Jannes heeft toegezegd daar een rol in te zullen spelen.

Tijdens de ledenvergadering is vanavond een nieuw interim-bestuur geformeerd (Gert Poelman, Tjeerd Boonstra en Truida Oosting). Het is de bedoeling dat zij aanblijven tot 1 janurari, daarna zal er een permanent bestuur gekozen worden. Zowel het interim-bestuur als het nieuw te vormen bestuur is gevrijwaard van alle schulden uit het verleden.

Gerrit Volkers, (oud directeur van FC Emmen en oud-voorzitter van E&O) adviseert de club achter de schermen over de de financiën.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl