Emmen pakt punt tegen koploper, SVBO kruipt dichterbij

VOETBAL - In de eerste klasse F heeft Emmen koploper Dieze West op 1-1 gehouden. Door dit gelijkspel is SVBO, dat met 0-3 won bij Dalen, de koploper tot één punt genaderd. Ook Hoogeveen, Rolder Boys, SC Erica en VKW kwamen tot winst.
Emmen - Dieze West (1-1)
Emmen leverde een knappe prestatie door op eigen veld een punt te pakken tegen koploper Dieze-West. Na ruim een uur spelen benutte Resmon Roemahlewang een penalty, nadat Danny Bouws in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. Henk Bakker miste vervolgens dé kans op 2-0, waarna Tom IJzerman (Dieze West) en Jelle Siekman (Emmen) hun tweede gele kaart ontvingen en beide teams dus met tien man verder moesten. Tien minuten voor tijd kreeg Dieze West een strafschop, die werd benut. In die slotfase was Dieze West de bovenliggende partij, maar Emmen kon de schade verder beperkt houden.

Dalen - SVBO (0-3)
SVBO, de nummer twee van de ranglijst, won met 0-3 van laagvlieger Dalen. SVBO had het de eerste twintig minuten moeilijk, maar creëerde daarna een overwicht op het middenveld. Dit leidde vijf minuten voor rust in de 0-1 van Maarten Wielens, die een goede aanval afrondde. In de tweede helft waren de Barger-Oostervelders heer en meester. Ryan Bolk was met een knappe kopgoal verantwoordelijk voor de 0-2, waarna Dieze West na een rode kaart voor Martijn Heerkes met tien man verder moest. Vlak voor tijd maakte Bolk zijn tweede treffer van de middag: 0-3. Door het gelijkspel van koploper Dieze West tegen Emmen bedraagt de achterstand van SVBO op de lijstaanvoerder nu nog één punt.
SC Joure - Hoogeveen (1-4)
Na een rommelig eerste kwartier, waarin SC Joure de lat raakte, was het Marco Hartman die Hoogeveen op voorsprong zette. Hij kon de bal simpel binnenkopen, nadat de Friese keeper een voorzet slecht verwerkte. Een kleine tien minuten later tilde Daniel Manning de stand vanaf de rand van het strafschopgebied naar 2-0. SC Joure kwam het beste uit de kleedkamer en kwam vijf minuten na rust op 1-2 uit een vrije trap. Hoogeveen, dat de wedstrijd in handen had, pareerde deze tegentreffer met goals van Lionel Huizing en Giovanni Vemba-Duarte: 1-4.
Rolder Boys - Bergum (2-1)
Eén minuut voor het verstrijken van de reguliere speeltijd schoot Danny Hingstman Rolder Boys naar een 2-1 zege op Bergum. De eerste helft was voor de uitploeg, die voor elke meter streed. Na zestien minuten leidde slecht verdedigen aan de kant van Rolder Boys de 0-1 voor Bergum in. In de tweede helft ging Rolder Boys één op één verdedigen en bracht het de gasten in het nauw. Het duurde tot de zeventigste minuut dat Martijn Siekman de thuisploeg op gelijke hoogte bracht. In de absolute slotfase van de wedstrijd was Danny Hingstman uit de rebound trefzeker, waardoor Rolder Boys de punten in eigen huis hield.

SC Erica - vv Steenwijk (3-0)

SC Erica boekte een gedegen overwinning op hekkensluiter vv Steenwijk. De gasten misten na twee minuten een levensgrote kans, maar waren in het restant van de wedstrijd niet meer gevaarlijk. Robert Torenbosch benutte na een kwartier spelen een penalty en Martin de Roo bepaalde in de 43e minuut de ruststand op 2-0 door bij de tweede paal een corner binnen te werken. Een kwartier na rust scoorde SC Erica opnieuw uit een corner: Jan Willem Beukers was alert bij de eerste paal. In de slotfase kreeg Klaasjan van der Beek van vv Steenwijk rood na een harde overtreding van achteren.

GVAV Rapiditas - VKW (1-3)

Onderin de middenmoot was VKW met 1-3 te sterk voor GVAV Rapiditas. Al na vijf minuten was Roy Hutter verantwoordelijk voor de 0-1. De thuisploeg kwam vlak voor rust op gelijke hoogte, maar het was Tim Baarding die een kwartier na de hervatting voor 1-2 zorgde. VKW creëerde veel kansen en in de negentigste minuut bepaalde Werner Wijnholts de eindstand op 1-3. Door deze zege gaat VKW de Groningers voorbij op de ranglijst.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl