Hoogeveensche Courant helemaal anders

HOOGEVEEN - De negenduizend abonnees van de Hoogeveensche Courant krijgen vanmiddag de eerste nieuwe krant in hun brievenbus. De krant is overgegaan naar een kleiner formaat en full-color. Eén ding verandert niet: op woensdag is de krant gratis.
'Het is een heel andere krant geworden. Alleen de voorpagina en de kop lijken nog op de oude krant. Voor de rest is het 180 graden anders', zegt directeur Peter Hens van Boom regionale uitgevers uit Meppel.

Verkoop

Boom kocht anderhalve maand geleden de Hoogeveensche Courant op. Het was één van de laatste kranten van Nederland die nog in zwart met steunkleur verscheen en nog op het grote formaat. Overleven op die manier was onmogelijk, maar oud-uitgever Pet in Hoogeveen zag geen mogelijkheden de krant binnen het eigen concern te houden.

Record

Boom heeft de krant in een recordtijd van vier weken omgebouwd naar het nieuwe tabloidformaat. Dat tempo is uniek, want volgens Hens deden veel krantenuitgevers er langer over.

De redactie is verhuisd naar de centrale Boom-redactie in Meppel, waar ook de Meppeler Courant gemaakt wordt. De directeur is niet bang dat de redacteuren en verslaggevers de feeling met Hoogeveen verliezen: 'Ze gaan veel vanuit huis in Hoogeveen werken en zijn veel op pad in de regio Hoogeveen', aldus Hens.

Internet

Het was in deze tijd niet meer voor te stellen, maar de krant had nog geen eigen website. Die is er sinds vrijdag wèl.

Directeur Peter Hens van Boom regionale uitgevers liet al eerder op Radio Drenthe weten dat de komende tijd al het nieuws op de site gratis is. Na verloop van tijd verdwijnen delen achter een betaalmuur. Dat kan volgens Hens nog wel maanden duren, maar ook snel gaan.

Gratis

Op woensdag blijft de krant gratis huis-aan-huis bezorgd worden in de regio Hoogeveen.
Vanwege alle veranderingen van de krant is dat alleen deze week ook op maandag en vrijdag het geval.

Eerder hierover:


- Hoogeveensche Courant naar Boom uitgevers

- Hoogeveners positief over overname Hoogeveensche Courant

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl