Golf van inbraken bij Chinese ondernemers

ASSEN - Chinese ondernemers in de noordelijke provincies zijn de afgelopen twee maanden al zeker twintig keer het slachtoffer geworden van een inbraak.
De politie vermoedt dat er een groep inbrekers achter zit die het specifiek heeft voorzien op vooral Chinese restauranthouders.

Gevolgd
De inbraken gebeuren in de restaurants zelf, maar ook in woningen van de Chinezen. Daaruit blijkt volgens de politie dat restauranthouders soms eerst worden gevolgd. De inbrekers slaan toe als ze aan het werk zijn, zei een woordvoerder maandag. De buit bestaat veelal uit geld en sieraden.

Hoeveel in Drenthe?
In Drenthe zijn volgens de politie drie of vier Chinese ondernemers slachtoffer geworden. Om welke het gaat is niet bekend gemaakt.

Waarschuwen
De politie gaat de komende tijd bij alle Chinese ondernemers in de noordelijke provincies langs om ze te waarschuwen. Ook elders in het land zijn Chinese ondernemers de laatste tijd veelvuldig het doelwit van inbrekers, aldus de politie.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.