Wethouder Emmen zwicht voor boze ondernemers: voorlopig geen uitbreiding betaald parkeren

EMMEN - Het uitbreiden van het betaald parkeren in Emmen-centrum is voorlopig van de baan. Onder druk van boze en emotionele ondernemers besloot de Emmer politiek vanavond het voorstel voorlopig niet te behandelen.
B&W van Emmen willen aan de randen van het centrum betaald parkeren invoeren en een kleine tariefverhoging voor kortparkeren doorvoeren.

Donderslag
Voor de Emmer middenstand kwamen de plannen naar eigen zeggen als een donderslag bij heldere hemel. Het college had wel gezegd dat ze met plannen bezig waren, maar over de inhoud ervan wilde de wethouder in november en december praten. In verband met de Sinterklaas- en Kerstdrukte is daar volstrekt geen tijd voor, stellen de ondernemers.

Onderzoek
Door die zelfde drukte was er volgens hen ook geen tijd geweest het parkeerplan te bestuderen. Ze pleiten er daarom voor begin volgend jaar gezamenlijk onderzoek te doen naar het Emmer parkeerbeleid.

Respecteren
Wethouder René van der Weide zegt het besluit te respecteren. Hij wijst wel erop dat hij onder druk van diezelfde raad stond om snel met een oplossing voor het tekort op de parkeerbegroting te komen.

Komende woensdag heeft de bestuurder overleg met de middenstand. Het uitstel van de parkeerplannen kost de gemeente Emmen minimaal 60.000 euro.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl