Inwoners Ter Apel bezorgd over veiligheid

Toch daalde het aantal aangiften in Assen
Toch daalde het aantal aangiften in Assen
TER APEL - In Ter Apel is de criminaliteit niet hoger dan in eerdere jaren. En ook niet hoger dan in de omgeving. Dat zegt Jos Bruining, chef van de basiseenheid Ommelanden Oost.

Toch voelt een groot aantal Ter Apelers zich onveilig in hun dorp. Tijdens een informatieavond in het Boschhuis spreken ze zich uit.

Prioriteit

Politie en burgemeester Leontien Kompier vertellen wat er wordt gedaan om het aantal inbraken binnen de perken te houden. Inbraken zijn een prioriteit. Twee agenten, die vanuit Stadskanaal werken, zijn er fulltime mee bezig.
De inwoners zelf worden gevraagd actief te zijn. Verdachte situaties melden. Of zorgen dat het inbrekers zo moeilijk mogelijk wordt gemaakt. Als voorbeelden liggen op een tafel stevig hang-en sluitwerk en kozijnen die niet met een koevoet op te breken zijn.

Fouten

Het overtuigt maar voor een deel. Als iemand zegt dat de politie te veel tijd nodig heeft om na een melding ter plekke te zijn, krijgt hij veel bijval. De politie legt uit dat soms andere zaken zoals ongevallen of overvallen vóór gaan. Toch erkent Bruining dat er in een aantal gevallen fouten zijn gemaakt bij de reactie op meldingen.

Asielzoekerscentrum

Opmerkelijk is dat de gevoelens van onveiligheid volgens sommige Ter Apelers niet worden veroorzaakt door inbraken, maar door de bewoners van het asielzoekerscentrum. 'Die staan te dicht achter je bij het pinnen. Of hangen met z'n tienen tegelijk rond in het winkelcentrum'.

Wederzijds begrip

Burgemeester Kompier toont begrip voor de onrust die daardoor ontstaat, maar pleit voor meer wederzijds begrip. Ze kondigt een nieuwe informatieavond aan naar aanleiding van de komende uitbreiding van het asielzoekerscentrum. Daar kunnen de Ter Apelers en bewoners van het asielzoekerscentrum elkaar dan ontmoeten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl