FIOD doet inval in woningen in Beilen

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst is bezig met een groot internationaal onderzoek naar  grootschalige fraude
De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst is bezig met een groot internationaal onderzoek naar grootschalige fraude
BEILEN - De FIOD heeft gisteren een inval gedaan in een woning in Beilen.
De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst is bezig met een groot internationaal onderzoek naar grootschalige fraude. De instantie deed ook invallen op veertien andere plaatsen in Nederland, waaronder Groningen, Veendam en Zwolle.
De instantie legde beslag op bankrekeningen, onroerend goed en auto's. Dertien mensen zijn aangehouden.
De FIOD is een internationale criminele organisatie op de korrel, die sinds 2006 al zou frauderen met belastingen en acquisitiefraude zou plegen. De schade wordt in totaal op minstens drie miljoen euro geschat.

Werkwijze

De bende belde ondernemers met de mededeling dat ze gratis vermeld werden op een website, maar dat er voortaan betaald moest worden voor de advertentieplaatsen. Zag de ondernemer dat niet zitten, dan werd verzocht een fax te sturen om de 'automatische verlenging' stop te zetten.
2500 ondernemers getroffen
In werkelijkheid bleek die fax juist een nieuwe overeenkomst te zijn. Waardoor ondernemers ineens vastzaten aan contracten. Geschat wordt dat zo'n 2500 ondernemers in de truc getrapt zijn.
Websites
De oplichters verscholen zich achter websites. Het Openbaar Ministerie wil dat internetbedrijven die websites uit de lucht halen. Het gaat om:
- nlondernemersgids.nl;
- bedrijven-abc.nl;
- bedrijvencontactonline.nl;
-onlinevermeldingen.nl;
- hetbedrijvenblad.nl;
- gemeentelijkebedrijfswijzer.nl;
- sponsormedia.nl en
- kleurboekkiekeboe.nl.

ūüí¨ WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl