Dwingelderveld klaar voor opvang overtollig regenwater

Het Dwingelderveld na de herinrichting
Het Dwingelderveld na de herinrichting
RUINEN - Waterschap Reest en Wieden heeft de laatste stuw geplaatst in natuurgebied het Dwingelderveld. Daarmee is het mogelijk om voor langere tijd overtollig regenwater vast te houden in de natuur. In totaal zijn er in nationaal park Dwingelderveld achttien stuwen geplaatst.
De stuwen zorgen ervoor dat er meer water achterblijft in het gebied. Daarmee is het mogelijk om verdroging van de natuur tegen te gaan. Bovendien is een brede sloot, beter bekend als Leiding 20, gedempt.

Overtollig regenwater vasthouden

In totaal kan er 1,2 miljoen kuub water worden vastgehouden, omdat de stuwen het water tegenhouden. Als er in de sloten buiten het natuurgebied weer ruimte is, wordt het water langzaam geloosd.

Voor miljoenen natuur aangepast

De natuur in het Dwingelderveld is de afgelopen jaren voor miljoenen euro's aangepast. Zo is de weg Lhee - Kraloo gesloopt, zijn er nieuwe fietspaden aangelegd en is landbouwgrond afgegraven. Het is nu aan de natuur om z'n werk te doen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl