Breed zorgoverleg regio Hoogeveen moet zorgvisie 2020 opleveren

wethouder Erik Giethoorn.
wethouder Erik Giethoorn. © Gerrit Boer
HOOGEVEEN - Een brede overleggroep gaat voor de regio Hoogeveen een visie ontwikkelen hoe de zorg in de regio er in 2020 uitziet. Eén van de speerpunten voor de toekomst: mensen gezonder laten leven zodat ze minder zorg nodig hebben.
'Als mensen gezonder gaan leven, hebben ze minder zorg nodig', zegt de Hoogeveense wethouder Erik Giethoorn. Tegelijk beseft hij dat het veranderen van de leefstijl van mensen veel moeite en waarschijnlijk jaren tijd kost. 'Maar ook eerder aan de bel trekken als er gezondheidsproblemen zijn kan schelen. Hoe later je met een gezondheidsprobleem naar de dokter gaat hoe duurder het vaak is.'

Iedereen aan boord

Alle partijen die ook maar iets met zorg te maken hebben, doen mee aan dat overleg:
- Huisartsen
- Zorginstellingen
- Vertegenwoordigers van patiënten en cliënten
- B & W van Hoogeveen
- Het bestuur en specialisten van de Zorggroep Leveste Middenveld (eigenaar van de ziekenhuizen in Hoogeveen, Emmen, Stadskanaal en een groot aantal zorginstellingen)
- De grootste zorgverzekeraar in de regio: Achmea.

Regie

B&W van Hoogeveen hebben de regie genomen voor de oprichting van de brede overleggroep. 'We merkten dat veel partijen in de zorg vooral over elkaar praten in plaats van met elkaar. Of ze praten samen over een andere partij die er niet bij is. Dat moet veranderen', zegt de Hoogeveense wethouder Erik Giethoorn.
Als voorbeeld noemt Giethoorn de discussie over welke zorg Achmea ingekocht heeft voor het Hoogeveense ziekenhuis in 2015.

In januari praat de brede overleggroep verder om een toekomstvisie 2020 voor de zorg te maken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl