'Bezoek Teeven doekje voor het bloeden'

ORANJE - Staatssecretaris Fred Teeven wil samen met de inwoners van Oranje kijken hoeveel asielzoekers het dorp aankan.
Dat zei Teeven vanavond na een bezoek aan Oranje. Hij praatte met inwoners van het dorp, vluchtelingen, de gemeente en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Teeven wil zich niet binden aan aantallen. Hij zegt dat stapje voor stapje bekeken moet worden wat mogelijk is.

Teleurgesteld
De commissie Leefbaarheid Oranje en Omstreken was ook bij het gesprek en is niet tevreden. "Het was een beetje een doekje voor het bloeden", zegt Evita Pagie van de commissie. "Naar de mensen komen en laten zien dat je er bent, maar eigenlijk nog niet heel veel zeggen. En absoluut niets toegeven."

Maximaal 250
In Oranje zouden in eerste instantie maximaal 1.400 vluchtelingen worden opgevangen. Het gemeentebestuur besloot het aantal voorlopig te bevriezen op zeshonderd en sprak met het COA een nieuw maximumaantal van duizend asielzoekers af. Maar bewoners vinden dat nog altijd te veel en willen maximaal 250 vluchtelingen in het dorp.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl