Leven van de voedselbank: Dag 2

ASSEN - Dingen waar je normaal gesproken niet mee bezig bent, worden opeens belangrijk.
Eten is normaal gesproken niet iets dat me de hele dag bezig houdt. Het ligt overal voor het grijpen. Thuis, in de kantine van RTV Drenthe of bij een tankstation langs de snelweg. Nu ik geen geld heb om eten te kopen, merk ik pas hoe vaak ik in de verleiding kom om iets te kopen. Wees gerust: ik heb geen cent uitgegeven vandaag.

Hagelslag
Het ontbijt bestaat vanmorgen uit twee boterhammen met hagelslag. De lunch uit vier boterhammen met hagelslag. En morgen eet ik weer boterhammen met hagelslag.

Goedemorgen! Het ontbijt is weer op: Boterhammen met hagelslag. Lunch: Boterhammen met hagelslag. #vb14 pic.twitter.com/akVqDj1DXy
— Jeroen Kelderman (@JeroenKelderman)

Ik hoop dat we het eind van de week halen met het pak. Zoon Jildert heeft het halve pak vanmorgen op zijn boterham gestrooid, dus onze voorraad is aardig geslonken.

Tips
Desirée uit Roden heeft me vanmiddag verteld waar ze op let tijdens het boodschappen doen:
- Koop een huismerk in plaats van een a-merk. De kwaliteit is vaak net zo goed.
- Kijk goed in het schap. De producten met de laagste prijs staan vaak wat minder goed in het zicht.
- Betaal contant in plaats van pinnen, Dan is het makkelijker om overzicht te houden op je uitgaven.

Net boodschappen gedaan met Desirée uit Roden. De positiviteit spat van haar af. Wat knap in haar situatie. #vb14 pic.twitter.com/L2g3fahWKd
— Jeroen Kelderman (@JeroenKelderman)

Desirée is een alleenstaande moeder met vier puberende kinderen en is afhankelijk van de voedselbank. Medelijden mag ik niet met haar hebben, vindt ze. Mijn indruk van Desirée is dat ze enorm veel vrolijkheid en positiviteit uitstraalt.

Hutspot
Op het moment dat ik dit schrijf werk ik net de hutspot naar binnen die Jantien heeft gekookt. In tegenstelling tot de boterhammen met hagelslag, krijg ik van hutspot nooit genoeg.

Voedselbankactie
De komende dagen kunt u Jeroen en zijn gezin via radio, tv en internet volgen. Volgende week staat RTV Drenthe twee weken lang in het teken van een voedselbankactie.

Eerder hierover
-
Leven van de voedselbank: Dag 1
- Verslaggever leeft week lang van de voedselbank

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl