Eis: drie jaar cel voor uitgaansgeweld in Hoogeveen

Tachtig uur werkstraf voor atypische verdachte uit Nieuw - Roden
Tachtig uur werkstraf voor atypische verdachte uit Nieuw - Roden
HOOGEVEEN - Drie jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Dat eiste de officier van justitie tegen een 21-jarige man uit Hoogeveen. In de nacht van 30 mei sloeg hij in de Grote Kerkstraat in Hoogeveen na het uitgaan twee mannen in elkaar.
Op camerabeelden was te zien hoe de Hoogevener na een verhitte discussie een man een harde duw gaf, waardoor die op de grond belandde. Een goede vriend van het eerste slachtoffer kreeg daarna meerdere vuistslagen in het gezicht. Toen hij ook op de grond lag, bleef de Hoogevener hem slaan en gaf hij de man ook twee keer een trap in het gezicht.

Discriminatie
Aanleiding was volgens de verdachte dat hij door het duo werd gediscrimineerd. Hij erkende dat hij had gedronken en volledig door het lint ging.

Schadevergoeding
Het slachtoffer dat meerdere keren werd geschopt en geslagen, liep onder meer een gebroken neus, een gebroken oogkas, een hersenschudding, gebitsschade en gekneusde ribben op. Hij eist ruim 2.000 euro schadevergoeding. De aanklager wil dat de Hoogevener dat betaalt.

Psychische problemen
De man is al veel vaker veroordeeld, ook voor geweld. Vanwege psychische problemen is hij volgens deskundigen verminderd toerekeningsvatbaar verklaard.

Op 16 december doet de rechtbank uitspraak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl