Gedeputeerde Van der Tuuk neemt werkloze jongeren op sleeptouw

ASSEN - Ze zijn jong, hebben een goede opleiding, maar vinden geen werk. Daar wil gedeputeerde Ard van der Tuuk wat aan doen.

Hij neemt
op sleeptouw, zodat ze hun netwerk vergroten en een baan vinden.

De gedeputeerde begint in eerste instantie met vier baanloze hbo'ers, maar hij wil ook ouderen en ZZP'ers in het project betrekken. "Normaal werken wij met beleid en met potjes geld, maar nu zien we ook hoe het in de praktijk gaat. Dat is ook voor ons leerzaam." Aldus Ard van der Tuuk.

Van der Tuuk nam de vier jongeren woensdag mee naar een commissievergadering in het provinciehuis. Tijdens de lunch konden de vier naar hartelust gesprekken aanknopen met statenleden en natuurlijk visitekaartjes uitwisselen.

Kelly Duif is één van de vier werkzoekenden. "Het is best spannend, maar ik ben blij met deze kans. We presenteren ons normaal via brieven en mails bij werkgevers, maar dat is heel moelijk. Nu heb je de kans om te laten zien wie je bent en wat je kunt."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl