Weinig enthousiasme voor nieuwe voetbalpiramide bij Drentse amateurclubs

VOETBAL - Ook de Drentse hoofdklassers ACV uit Assen en MSC uit Meppel zijn niet enthousiast over de nieuwe voetbalpiramide.
Naast een nieuwe tweede divisie en verplichte promotie en degradatie worden ook de beloftenelftallen van de profclubs toegevoegd aan de twee hoogste klassen van het amateurvoetbal.
"Wij zitten niet te wachten op de beloftenteams. Daar komt weinig publiek op af en dat kent een heel andere ambiance", zegt Peter Kuntz, voorzitter van de Asser hoofdklasser ACV. Hans Stam, voorzitter van MSC uit Meppel is het daar volledig mee eens.

Moeite met regelgeving

FC Emmen was één van de drie profclubs die tegen de nieuwe voetbalstructuur stemde. De voetbalclub heeft vooral moeite met de regelgeving rondom de beloftenteams. "Wij mogen maar twee spelers van boven de 23 jaar opstellen. Wij willen ons beloftenteam gebruiken voor talenten, maar ook om spelers terug te laten komen van een blessure."

Hans Stam vindt het ook jammer dat de zaterdag- en zondagcompetities in het hogere amateurvoetbal gescheiden blijven: "Een derby tegen Staphorst zou toch een mooi affiche zijn?"

De nieuwe competitiestructuur is met grote meerderheid aangenomen. "Wij zijn gedwongen om mee te gaan met de profs", zegt Stam. "Wij zijn een amateurclub en dat willen wij blijven."
Dat de verplichte promotie en degradatie er komt, verbaast Kuntz niet: "Daarmee is iets rechtgezet wat zes jaar geleden niet goed is afgesproken". Toen zijn in het amateurvoetbal de twee Topklassen ingesteld. Daar komt nu dus nog een tweede divisie boven. De nieuwe competitiestructuur gaat in per seizoen 2016-2017.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl