Theatervoorstelling over jeugd in de veenkolonie

NIEUW-BUINEN - In het voorjaar wordt in een boerenschuur in Nieuw-Buinen een grote theatervoorstelling opgevoerd: Iemandsland.

Het verhaal gaat over een groep jongens die opgroeien in de veenkolonie, vervolgens ieder een eigen kant uit gaan, maar uiteindelijk weer terugkeren naar hun geboortegrond.

Droom

De bedenkers van het muziektheaterstuk, Bert Hadders en Carmen Schilstra, dromen ervan elke avond vijfhonderd man in de schuur te ontvangen.
Spektakel
Volgens Hadders gaan de mensen spektakel zien: muziek, animatie en goed spel. Bovendien valt er veel te lachen. Schilstra denkt dat iedereen zich in het verhaal goed kan herkennen, of je nu in de stad woont of op het platteland.

Eerste kaart

Burgemeester Marco Out van Borger-Odoorn ontving de eerste kaart voor de voorstelling.De première van Iemandsland staat gepland op vrijdag 15 mei 2015.

Subsidie

Het project kost 3 ton en draait voor een groot deel op subsidies van de provincies Drenthe en Groningen.
Iemandsland heeft het daarmee beter voor elkaar dan het groots opgezette theaterspektakel Het Pauperparadijs in Veenhuizen. Dat project werd vorige maand afgelast door problemen met de vergunningen en het geld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl