Leven van de voedselbank: Dag 3

ASSEN - Vandaag is de dag van het rekenen. Hoeveel geld hebben we nog en hoeveel moeten we uitgeven?
Boterhammen met hagelslag, zo begint het vanmorgen. Net als gisteren en waarschijnlijk ook morgen. Hagelslag is het enige broodbeleg dat we in huis hebben. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik mijn boterhammen zonder beleg heb gegeten. Hagelslag is namelijk niet zo mijn ding.

Sinterklaasavond komt steeds dichterbij. We vieren het met de schoonfamilie en hebben lootjes getrokken. Het is vandaag dus de hoogste tijd om cadeautjes te kopen.

We hebben weinig geld. Dus eerst kopen we eten. Hoeven mijn gezin en ik zich daar de rest van de week geen zorgen meer over te maken. We hebben halfvolle melk en gehakt nodig.

Het kost een paar uur, maar dan weet je wel waar je het voordeligst uit bent. Vanmorgen ben ik op de fiets bij vier supermarkten langs geweest. Hier onder zie je de prijzen:

Wat kost de goedkoopste liter halfvolle melk en het goedkoopste pond half om half gehakt? pic.twitter.com/hDRxVYWeKS
— Jeroen Kelderman (@JeroenKelderman)

Niet elke supermarkt verkoopt 500 gram gehakt. Ik heb gekeken naar de verpakkingen het dichtst bij 500 gram en de prijs voor een pond berekend. Als je een kiloverpakking koopt, ben je in sommige gevallen goedkoper uit.
We begonnen maandag met 16 euro en 10 cent. Inmiddels hebben we daar de volgende dingen van betaald:

- Uien en spekjes voor de hutspot: 3 euro 37
- Melk en gehakt: 3 euro en 1 cent
- Cadeau voor mijn schoonzusje: 5 euro en 66 cent

Blijft over: 4 euro en 6 cent voor twee dagen.

Inmiddels kan ik genoeg zaken bedenken waar we dat geld aan kunnen uitgeven.

De vaatwastabletten zijn bijna op. Een oplettende twitteraar gaf me de tip om een halve te gebruiken. De afwaswasmachine staat nu aan, dus ik ben benieuwd. Een probleem van betekenis is het natuurlijk niet. Het is een kleine moeite om met de hand af te wassen.

We hebben het geluk dat het voor ons na deze week voorbij is. Sommige uitgaven stellen we uit. Kleren hoeven we nu bijvoorbeeld niet te kopen. Als ik langer van dit bedrag moet rondkomen, kan ik nieuwe kleren sowieso niet betalen.


Voedselbankactie

De komende dagen kunt u Jeroen en zijn gezin via radio, tv en internet volgen. Volgende week staat RTV Drenthe twee weken lang in het teken van een voedselbankactie.

Eerder hierover

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl