Culturele samenwerking tussen Tamboer en Podium Hoogeveen

HOOGEVEEN - Cultuurhuis het Podium en theater de Tamboer willen samen een cultuuraanbod voor Hoogeveen ontwikkelen. Daarvoor is een veel intensievere samenwerking nodig dan tot nu toe is afgesproken tussen alle Hoogeveense culturele instellingen.
Podium en Tamboer willen samen één 'cultuurvloer' waarbij er scherp gekeken wordt wie de meeste kennis en ervaring in huis heeft om een activiteit te ontwikkelen en een voorstelling of optreden te huisvesten. Daarvoor willen de besturen van het Podium en de Tamboer management en directie deels in elkaar schuiven.

Niet snel genoeg

Alle culturele instellingen in Hoogeveen moeten samen 3,5 ton bezuinigen. Dat zijn het theater, het Podium, centrum voor de kunsten en muziekschool Scala, Museum de 5000 Morgen en de bibliotheek. Al deze instellingen praten onder de naam C5 al heel lang over samenwerking. Maar dit proces gaat de Tamboer en het Podium niet snel genoeg. Bovendien zien het theater en het cultuurhuis samen de meeste kansen voor echte samenwerking.

Eén directie

Het bestuur van Het Podium heeft aan de Raad van Commissarissen van de Tamboer gevraagd of de Tamboer vanaf 2015 de directie van het Podium kan gaan voeren, met behoud van de eigen identiteit.

Vanavond praat de gemeenteraad van Hoogeveen over de samenwerking tussen alle Hoogeveense cultuurinstellingen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl