Trucker niet bestraft voor scheppen 74-jarige fietser

Dief moet onbetaald werken
Dief moet onbetaald werken
HAREN/EELDERWOLDE - De vrachtwagenchauffeur die in maart een 74-jarige fietser uit Eelderwolde aanreed wordt niet bestraft. Dat heeft de rechter in Groningen bepaald.
De 60-jarige trucker uit Joure schepte de Drent op de Meerweg in Haren. De weg werd op dat moment op de schop genomen, waardoor fietsers over de rijbaan moesten. De chauffeur zag de fietser niet, vermoedelijk doordat die zich een blinde hoek bevond.

De fietser liep een klaplong en een verbrijzelde arm op. Ook moest het rechterbeen van de man geamputeerd worden. De chauffeur werd na het incident ontslagen en gaat sindsdien naar een psycholoog.

De officier van justitie eiste een werkstraf van tachtig uur tegen de trucker, en een rijontzegging van een half jaar. De rechter oordeelde dat de gevolgen van het ongeval ook voor de chauffeur zo ernstig zijn, dat een extra straf geen toegevoegde waarde heeft.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl