Chauffeurs testen nieuw busstation Assen op TT-circuit

ASSEN - Met moeite wurmen de buschauffeurs hun grote voertuigen door het stratenplan van het nieuwe busstation van Assen. Er is wel wat fantasie voor nodig om dat te kunnen zien; de trottoirs en opstapplaatsen zijn vervangen door oranje pionnen en ernaast staat geen stationsgebouw, maar ligt het TT-circuit.
Uitgemeten
De blauwdruk van het nog te bouwen busstation is precies uitgemeten en uitgezet op de parkeerplaats van het TT-circuit. Verschillende soorten bussen rijden rondjes over het parcours om de toegankelijkheid te testen. Naast twee standaard autobussen rijden bijvoorbeeld een harmonicabus, een dubbeldekker en een extra lange autobus langs de pionnen.

Krap
Buschauffeur Pieter Storm rijdt de test in een standaard autobus. Hij is blij met de test, want zoals het er nu bij ligt is het 'krap'. Onderweg komt hij vaak busstations tegen die er in theorie mooi bij liggen, maar waar het in de praktijk lastig manoeuvreren is.

Aanpassingen
De testritten zijn georganiseerd door de provincie, de gemeente, het OV-bureau en de vervoerders. Volgens Marianne van der Linden van de gemeente Assen is de test bedoeld om vroegtijdig eventuele aanpassingen te kunnen doen. De nauwe bochten kunnen nu nog ruimer gemaakt worden, door een pionnetje te verzetten. Als straks de stoepranden en groenstroken klaar zijn gaat dat niet zo gemakkelijk meer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl