Steeds meer Drentse kinderen leven in armoede

ASSEN - Steeds meer kinderen in onze provincie groeien op in armoede. En hulporganisaties, zoals kleding- en voedselbanken zien het aantal klanten groeien.

Minimum inkomen

In Assen, Hoogeveen, Coevorden en Emmen leven de meeste kinderen in een gezin met een minimum inkomen. In Assen, Hoogeveen en Coevorden gaat het om tien tot ruim twaalf procent van alle kinderen. In Emmen is dat twaalf tot ruim veertien procent.

Tegenstelling

RTV Drenthe ging langs bij een gezin met een goed inkomen en bij een gezin dat straatarm is. Het gezin met minder geld is de familie Flapper-Van de Laak uit Hoogeveen. Per maand heeft het gezin driehonderd euro te besteden. De drie kinderen van het gezin merken dat ze weinig kunnen kopen. Ook worden ze af en toe aangekeken op de kleren waarin ze lopen. Het doet de ouders van het gezin verdriet dat ze hun kinderen niet kunnen geven wat ze wel graag zouden willen.

Het gezin Coolen hoeft zich financieel geen zorgen te maken. De ouders van het gezin beseffen zich dat hun kinderen redelijk makkelijk aan spullen kunnen komen. Maar de kinderen wordt wel verteld dat daar hard voor gewerkt moet worden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.