Vuilnismannen protesteren in raadzaal van Emmen

EMMEN - "We maken ons grote zorgen", dat is de boodschap van zo'n zeventig medewerkers van vuilverwerker Area. Ze kwamen, gehuld in hun oranje jassen, naar de raadzaal om de gemeenteraad toe te spreken.
"Wat gaat er met ons gebeuren in de toekomst?" vraagt Henry Eisen, medewerker van Area, zich af. Hij spreekt namens de mannen die aanwezig zijn. De gemeente Emmen onderzoekt een fusie met concurrent ROVA, en dat is tegen het zere been van de medewerkers.

Werkgelegenheid

"Voor de regionale werkgelegenheid is het belangrijk dat Area zelfstandig blijft en gaat samenwerken met lokale bedrijven als de EMCO", aldus Eisen. De medewerkers zijn bang dat achter hun rug om over de toekomst van het bedrijf wordt beslist.

Reactie wethouder

Wethouder Jisse Otter laat weten dat er verschillende onderzoeken lopen naar de toekomst van Area. Hij wil het pas over een mogelijke fusie hebben als alle uitkomsten bekend zijn. Hij vindt vooral de continuïteit van het bedrijf belangrijk.

Otter verwacht de resultaten in februari met de gemeenteraad te delen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl