Koninklijke onderscheiding voor Jan van Driel

Jan van Driel met zijn Koninklijke onderscheiding
Jan van Driel met zijn Koninklijke onderscheiding
BEILEN - Jan van Driel uit Beilen is donderdagavond tijdens zijn afscheid bij de KNVB benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Van Driel was sinds 2005 voorzitter van de KNVB district Noord. Vanaf de jaren zeventig was Van Driel actief voor de voetbalbond.

Het is niet de eerste onderscheiding voor Van Driel. In 2001 werd hij door de KNVB benoemd tot Lid van Verdienste en in 2009 werd hij Bondsridder.

De Koninklijke onderscheiding is niet alleen voor zijn verdiensten in de voetbalwereld. Jan van Driel was ook gemeenteraadslid in Beilen en lid van de Raad van Toezicht van woningcorporatie De Marke. In de jaren tachtig trad hij toe tot de programmaraad van Radio Noord en was hij secretaris van de Drentse Sport Federatie.

In de jaren negentig voegde Van Driel zich bij het bestuur van RTV Drenthe en later, als voorzitter, bij de raad van toezicht van de regionale omroep.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl