Meppelse houdt inzamelactie voor vermoorde straatmuzikant

MEPPEL - Onderneemster Henriëtte Vellinga uit Meppel zamelt geld in voor de vermoorde straatmuzikant Zdravko Vazov. Vazov werd vorige week door een 17-jarige psychiatrisch patiënt neergestoken in Zwolle.
Triest
De Meppelse startte de inzamelactie omdat Vazov ook een bekend gezicht was in Meppel.
'Zolang ik weet, zat hij bij de Albert Heijn te spelen. Hij was altijd vriendelijk, speelde wat leuks voor de kinderen en had een vriendelijk woord voor iedereen. Zo triest dat dit zo'n aardige man overkomen is', aldus Vellinga.

Uitvaart
De van oorsprong Bulgaarse muzikant woonde met familie in Zwolle. Die familie leefde van de inkomsten van Vazov. Nu is er geen geld om de begrafenis of crematie te betalen.
Samen met een organisatie in Zwolle hoopt Vellinga geld voor de uitvaart bij elkaar te krijgen.

50 cent
'De actie loopt goed, ik word op straat al door mensen aangesproken die geld willen geven. Veel mensen kennen hem toch, hier in Meppel. Al geven mensen maar 50 cent, het muntje dat ze normaal gesproken uit hun winkelkarretje aan de muzikant gaven, dan ben ik al blij', vertelt Henriette Vellinga.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl