Panden Het Haagje in Hoogeveen eindelijk gesloopt

HOOGEVEEN - De vervallen panden aan Het Haagje in Hoogeveen worden eindelijk gesloopt. Voor maart 2015 moeten de kavels leeg zijn.
Het CDA in Hoogeveen diende een motie in om aandacht te vragen voor de rommel op de kavels aan het Haagje. Een paar jaar geleden brandde een café af en al langer geleden werd door brand een autogarage in de as gelegd. Sindsdien is er aan die panden niets meer gedaan. Het college gaf gisteravond meteen gehoor aan de oproep van het CDA en nu is dus al duidelijk wanneer de panden tegen de vlakte gaan.
Een half jaar geleden stelde het CDA ook al schriftelijke vragen over de situatie. Het college gaf toen aan dat de eigenaren van de panden tot 1 mei de tijd hadden om stappen te ondernemen. Nu, inmiddels een half jaar later is er nog steeds niets gebeurd. "Het Haagje is één van de toegangswegen naar het centrum van Hoogeveen, de locatie is nu alles behalve en visitekaartje", aldus Peter Koekoek van het CDA in Hoogeveen.
In Drenthe zijn er meer panden die flink aan het verpauperen zijn. Zo heb je naast de kerk aan de Groenmarkt in Meppel een pand dat behoorlijk verouderd is. Het Wapen van Drenthe aan de Vaart in Assen kan wel een opknapbeurt gebruiken. Ook De Vluchtheuvel in Norg is een schoolvoorbeeld voor een vervallen terrein in Drenthe. Stuk voor stuk plekken die voor het zicht niet echt aantrekkelijk zijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl