Wedeka zet deur open voor 300 vaste contracten

BORGER - Als het aan het bestuur van werkvoorzieningsschap Wedeka ligt, staat de deur open om de 300 werknemers met een tijdelijk contract tóch een vast contract te bieden.
Het dagelijks bestuur adviseert de deelnemende gemeenten om een twee jaar oude besluit te heroverwegen. Daarin is besloten om de tijdelijke mensen juist géén vaste baan te geven.

Zwaar
Het gaat om de gemeenten Borger-Odoorn Stadskanaal, Vlagtwedde, Menterwolde, en Veendam. Die waren bang dat de Wedeka-werknemers te zwaar op de gemeentebegroting zouden drukken.

Veranderingen

Het bestuur van Wedeka heeft laten uitrekenen of dat ook zo is. "We hebben daarbij intensief contact gehad met het ministerie en het plaatje is het afgelopen half jaar veranderd", zegt bestuursvoorzitter Francis Boen, ook wethouder in Stadskanaal tegen RTV Noord. "Dan ligt er voor de gemeenten een ander verhaal en voor ons aanleiding om met deze aanbeveling te komen."

Verlenging

Boen vertelt dat het niet zo is dat op 1 januari 300 personeelsleden op straat komen te staan wanneer er voor die datum geen besluit wordt genomen door de gemeenten. "Er zijn ook mensen die in hun eerste of tweede contractperiode zitten."

Voor de mensen die al een derde contract hebben lopen moet wel snel een besluit komen. "Het is aan de colleges om een uitspraak te doen. Maar uiteraard willen we de mensen die op dit moment een tijdelijk contract hebben zoveel mogelijk zekerheid geven."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl