Groot onderzoek naar windpark Veenkoloniën afgerond

In de Veenkoloniën zijn veel tegenstanders van windmolens
In de Veenkoloniën zijn veel tegenstanders van windmolens
GIETEN - Het draagvlakonderzoek onder tienduizend huishoudens over een megawindpark in de Veenkoloniën is afgerond. Volgende week worden de resultaten bekendgemaakt.
Het onderzoek werd in de gemeenten Borger-Odoorn, Aa en Hunze en Stadskanaal, uitgevoerd over windpark De Drentse Monden en Oostermoer. Via een vragenlijst konden de omwonenden laten weten wat ze van de windmolens vinden. Het draagvlakonderzoek is gehouden op initiatief van de drie gemeenten.

Mocht blijken dat er geen of weinig draagvlak is onder de bevolking, dan hopen de gemeenten dat het Rijk de plannen voor het windpark heroverweegt.

De resultaten worden op dinsdag 9 december aan de pers gepresenteerd. Vanaf 10 december worden de onderzoeksresultaten via internet openbaar gemaakt. Op 16 december houdt de gemeente Aa en Hunze een extra raadsvergadering, die voor publiek toegankelijk is. Pas dan kan de gemeente inhoudelijk ingaan op vragen vanuit de bevolking.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl