Meerits fit en Seip vervangt Siekman bij FC Emmen

VOETBAL - Marko Meerits staat morgenmiddag gewoon onder de lat bij FC Emmen in het uitduel tegen Sparta. De eerste keus van Joop Gall raakte maandag in het thuisduel tegen Almere City geblesseerd aan zijn linkerarm, maar is hersteld. De plek van de geschorste Tim Siekman wordt ingenomen door Marcel Seip.
"We hadden nog een alternatief, maar Seip is fit genoeg om te beginnen. Bovendien heb ik ook met Sander Rozema overlegd en die verkiest toch zijn vaste plek op het middenveld boven het spelen centraal achterin."

Onrustig

Sparta - FC Emmen is een duel tussen de nummers 6 en 5 in de Jupiler League. FC Emmen heeft vier punten voorsprong op de Rotterdammers. "Het is de laatste tijd wat onrustig bij Sparta en onlangs hebben ze de hoofdtrainer de laan uitgestuurd. Of het spel daardoor ook anders is geworden moeten we afwachten, maar zoals uit de afgelopen wedstrijd van Sparta is gebleken is er aan de opstelling niet veel gesleuteld."

Almere City

De kater na de thuiswedstrijd tegen Almere City is weggespoeld volgens Gall. "Het is niet meer zoals vroeger. Toen kon ik nog wel eens dagen ziek zijn van zo'n wedstrijd. Maar de wedstrijden volgen kort op elkaar, dus moet de knop weer om. Natuurlijk is de wedstrijd besproken en hadden we bepaalde dingen anders moeten doen. Daar hebben we ook nog op getraind in de afgelopen dagen. Wat anders had gemoeten? Dat we veel meer op de man moeten verdedigen in een situatie wanneer een tegenstander alles of niets gaat spelen. Dan mogen we geen ruimtes weggeven."

Tweede periodetitel

Met nog twee duels te gaan in de strijd om de tweede periodetitel en een achterstand van twee punten op Roda JC en één op Almere City lijkt de periodewinst ver weg. Toch geeft Gall de strijd nog niet op. "Nee, natuurlijk niet. Er zijn nog zes punten te verdienen. Bovendien is het programma van onze concurrenten ook niet gemakkelijk. Maar voorwaarde is wel dat we zelf de punten blijven pakken. Doen we dat, dan kijken we wel weer naar de anderen."

Opstelling

Meerits; Bakkati, Pedro, Seip, Jallo; Rozema, Vossebelt, Deul; Resida, Bergkamp en Peters.
Sparta - FC Emmen begint morgenmiddag om 14.30 uur. Beelden van de wedstrijd kunt u maandag zien in TV Drenthe Sport.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl