DOS'46 klopt Nic. in noordelijke korfbalkraker

KORFBAL - DOS'46 heeft vanavond de noordelijke korfbalkraker tegen Nic. gewonnen. In Groningen werd het 23-26 voor de ploeg uit Nijeveen.
De basis voor die overwinning legde DOS'46 in het eerste kwartier. De ploeg startte overweldigend en kwam op een 2-10 voorsprong. Daarna sloop er wat gemakzucht in het team en werden er persoonlijke fouten gemaakt. Nic. kon daardoor dichterbij komen, tot een 13-16 stand bij rust.

In de tweede helft ging het gelijk op en kon DOS'46 de voorsprong vasthouden. Topscorer aan de kant van de NIjeveners was Geertje Hoekstra, oud-speelster van Nic., met zes treffers. Harjan Visscher maakte er vijf.

Door de zege blijft DOS'46 ongeslagen in de hoofdklasse A. De ploeg won alle vijf de wedstrijden dit zaalseizoen en is daarmee koploper.