Drents Politicus van het Jaar eind deze week bekend

ASSEN - Wie wordt Drents Politicus van het Jaar? En wie wordt Drents Politiek Talent van het Jaar? Eind deze week maakt de jury het bekend.

De verkiezing is een initiatief van RTV Drenthe en Dagblad van het Noorden. Het publiek mocht politici nomineren. Na de oproep kwamen er honderden stemmen binnen.

Jury maakt een eerste keus

Een jury van politiek verslaggevers van de twee media in Drenthe maakte een selectie van zes kandidaten die meestrijden om de twee titels. Een bont gezelschap van bestuurders, Statenleden en raadsleden.
In de categorie Drents Politiek Talent zijn genomineerd: Jan Smits (Provinciale Staten) , Ivo Berghuis (raadslid Aa en Hunze) en Roald Leemrijse (Assen).
In de categorie Drents Politicus van het Jaar zijn genomineerd: Ard van der Tuuk (Gedeputeerde Staten), Harmke Vlieg (college Assen) en René van der Weijde (college Emmen).

Vrijdag prijsuitreiking

De prijs voor de twee winnaars bestaat uit eeuwige roem en een bokaal. Eerder werden wethouder Anno Wietze Hiemstra van Hoogeveen en Tweede Kamerlid Agnes Mulder tot Drents Politicus van het Jaar gekozen.
Eind deze week maakt de jury de balans op en worden de winnaars bekend gemaakt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl