Drent naar de Noordkaap voor het goede doel

SPIJKERBOOR - Erik Reudink uit Spijkerboor doet samen met zijn neef Bram mee aan de Noordkaap Challenge. De twee rijden met hun auto vanaf maandag 8 december naar de Noordkaap, het koudste puntje van Noorwegen. Ze moeten uiterlijk op 20 december weer terug zijn om de uitdaging te volbrengen. Dat betekent dat ze in 12 dagen 7.000 kilometer afleggen. Dat zal niet gemakkelijk zijn, want de wegen in Noorwegen en Finland zijn vaak moeilijk begaanbaar door de sneeuw en het kan er vriezen tot min 30 graden Celsius.
Met deze actie halen Erik en Bram geld op voor meisjes en vrouwen in conflictgebieden die slachtoffer zijn van seksueel geweld. Dat doen ze via sponsoren, maar ook door onderweg opdrachten uit te voeren voor donaties. De teller stond op zondagochtend 7 december al op 3.400,- euro, maar ze hopen nog veel meer geld op te halen.

De Noordkaap Challenge wordt voor het vierde jaar georganiseerd en met 35 deelnemende teams is dit de grootste editie tot nu toe. De avonturen van de neven zijn te volgen via hun weblog, ook kunt u hier meer informatie vinden over hoe kunt doneren.
http://nkc-sb.blogspot.nl/p/blog-page.html

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl