Woeste worsten van Drentse grond veroveren de markt

EMMEN - Koopt u uw vlees gewoon in de supermarkt of bij de slager? Dan heeft u vaak geen flauw idee wat daarmee gebeurd is. Dat kan anders! In het Drents Friese Wold lopen dieren rond die u gewoon kunt opeten.
Zo loopt schaapherder Hilde Groen met haar schapen om de heide te begrazen. Maar als de schapen ouder worden kunnen ze niet meer met de kudde mee. Omdat Hilde het schaap niet op de hei kan achterlaten gaat deze naar een plaatselijke slager. "Het blijft altijd moeilijk, maar ik heb liever dat mijn dieren naar een plaatselijke slager gaan dan dat ze in een vrachtwagen naar Frankrijk naar een mega-slachterij gaan", aldus Groen.

Biologisch plus

Het vlees van deze schapen, maar ook van Schotse Hooglanders wordt verkocht als biologisch vlees. De dieren eten alleen wat in de natuur groeit. Ook krijgen ze geen antibiotica of ander chemische troep binnen.

Chefkok Léon Stam uit Emmer-Compascuüm is afnemer van deze Drentse streekproducten. Hij maakt onder andere droge worsten van het vlees.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl