Moeder en dreumes gereanimeerd na ongeluk in De Krim

DE KRIM - Een auto met daarin een moeder en kind is te water geraakt in De Krim. De inzittenden zijn gereanimeerd en naar een ziekenhuis gebracht. De situatie is zorgwekkend, volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio IJsselland.
De vrouw (30) en haar zoontje van 18 maanden uit De Krim raakten te water nadat ze een 45-km auto inhaalden. De automobiliste raakte de macht over het stuur kwijt en reed de Lutterhoofdwijk in.

De traumahelikopter kwam ter plaatse om de mensen te behandelen. Er werden twee helikopters gealarmeerd. De vrouw is naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. Het jongetje naar het UMCG in Groningen.

Omstanders

De auto raakte waarschijnlijk door de gladheid te water op de Hoofdweg (N377). Twee omstanders zijn het water ingegaan om te helpen. Zij zijn inmiddels opgevangen door de burgemeester Snijders van Hardenberg. Volgens een omstander waren het vrachtwagenchauffeurs die de slachtoffers uit het water hebben gehaald. Met duikers is voor de zekerheid nog gezocht naar meer inzittenden.

Alarmering
Op Twitter werd gesproken over de late alarmering van de dichtstbijzijnde brandweerpost. De Veiligheidsregio gaat onderzoeken of er iets mis is gegaan bij het inschakelen van de hulpdiensten.

Slachtoffers ongeval de #Krim naar zkh overgebracht, toestand onbekend. Burg. #Hardenberg vangt hulpverlenende omstanders op in kazerne
— VR IJsselland (@VRIJsselland)

Aantal betrokkenen ongeval #DeKrim nog niet bekend. Eerder aantal (4) klopt wellicht niet. Voorlichter Veiligheidsregio gaat ter plaatse.
— Politie Hardenberg (@POL_Hardenberg)

Heftig ongeval in #DeKrim traumaheli ter plaatse pic.twitter.com/9wO4ssNpxi
— Henry Spijkers (@Henry_Spijkers)

Zojuist getuige ernstig ongeval N377 tussen de Krim en Coevorden. Zag er niet goed uit. #tvoost pic.twitter.com/AYe8Y6KGVt
— Helmich Lubberts (@Lubje63)

Auto te water op de Hoofdweg in #DeKrim. 4 inzittenden uit de auto. Letsel onbekend. Hulpdiensten incl. traumaheli zijn ter plaatse.
— Politie Hardenberg (@POL_Hardenberg)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl