RTV Drenthe start met inzameling voor voedselbank

De actie is gestart
De actie is gestart
PROVINCIE - Met de actie Samen voor de Voedselbank zamelt RTV Drenthe, met de overige regionale omroepen, levensmiddelen in voor mensen die het hard nodig hebben. Twee weken lang kunnen de inwoners van Drenthe meehelpen met inzamelen en hun producten brengen naar RTV Drenthe of één van de deelnemende supermarkten. Dat kan tot en met vrijdag 19 december. Voedselbanken in DrentheEr zijn vier grote voedselbanken in Drenthe, met elk hun eigen uitgiftepunten. Het aantal mensen dat in Drenthe gebruik maakt van de voedselbanken is het laatste jaar fors gegroeid. Op dit moment zijn zo’n 4.500 personen in onze provincie afhankelijk van de voedselbank.

Help ook mee

De hele provincie in beweging krijgen, zoveel mogelijk producten inzamelen en laten zien dat de inwoners van Drenthe de voedselbanken in de provincie steunen. Dat is het streven van RTV Drenthe. Op rtvdrenthe.nl/voedselbank staat een overzicht van alle locaties waar de producten ingeleverd kunnen worden.

TV, Radio, Internet en Social Media

Verslaggevers Margriet Benak en Frits Emmelkamp gaan elke dag langs bij een aantal inzamelpunten. De inzameling is overdag live te zien op TV Drenthe en te horen via Radio Drenthe. Ook op Social Media houden we u via Twitter (@Drenthe_live), Instagram en Facebook op de hoogte. Gebruik daarvoor #vb14. Op onze website rtvdrenthe.nl/voedselbank staat meer informatie over de actie.

Zie verder


💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl