Gevonden jonge otters maken het goed

De jonge otters (Rechten: waterschap Groot Salland)
De jonge otters (Rechten: waterschap Groot Salland)
ZWARTSLUIS - Het gaat goed met de twee jonge otters die in november werden gevonden bij natuurgebied De Wieden. Dat meldt Natuurmonumenten.
De beestjes worden verzorgd bij opvangcentrum Fûgelhelling in het Friese Ureterp nadat hun moeder werd doodgereden, meldt RTV Oost. Begin november werd de moeder van de jonkies doodgereden op de N331 bij Zwartsluis en Hasselt. Direct was duidelijk dat het dier jongen had, die in de buurt moesten zitten. Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer begonnen een grote zoekactie, omdat de jongen zonder hun moeder niet kunnen overleven in de natuur.

Op strategische punten werden bewegingscamera's geplaatst. Op die beelden was niets te zien van de jongen, maar uiteindelijk werden ze gezien door een muskusrattenvanger van het waterschap. Een medewerker van Staatsbosbeheer wist de otters uiteindelijk te vangen.

Sindsdien worden ze opgevangen bij de Fûgelhelling in Friesland. Daar worden ze verzorgd. De ottertjes van enkele maanden oud maken het goed. Als de jongen groot genoeg zijn om op eigen pootjes te staan, worden ze weer vrijgelaten.

Bekijk de beelden van de otters in de opvang:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl