Actiegroepen tegen windenergie gaan samenwerken

ASSEN - Geen windmolens in de buurt van woningen. Dat is het primaire doel van een nieuwe landelijke actiegroep tegen windenergie, Gigawiek.
Gigawiek is een samenwerkingsverband van actiegroepen uit heel Nederland. In Drenthe heb je bijvoorbeeld Platform Storm en Tegenwind.

Acties tegen overlast windmolens
Om een vuist te kunnen maken werken actiegroepen samen. Gigawiek zal in heel Nederland protestmanifestaties organiseren. De eerste is op 19 december bij het hoofdkantoor van energiemaatschappij Eneco. "Maar die acties kunnen we door het hele land organiseren", zegt woordvoerder Rixt de Boer van Gigawiek. In het bestuur zit ook een Drentse vertegenwoordiger, Jan van de Zon.

Willen inwoners wel windmolens
Dinsdagavond wordt in de Veenkoloniën de uitkomst van een groot onderzoek bekend gemaakt over windenergie. Aan de bewoners van het gebied is gevraagd hoe zij tegen de plannen aan kijken.

Mocht uit dat onderzoek blijken dat er geen of weinig draagvlak is, dan zou dat bij het rijk kunnen leiden tot heroverweging van de plannen, zo hopen de betrokken gemeenten Borger Odoorn, Aa en Hunze en Stadskanaal.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl