Militairen uit Havelte in parade in Narva

Een pantservoertuig in Havelte
Een pantservoertuig in Havelte
HAVELTE - Militairen van 44 Pantserinfanteriebataljon in Havelte rijden over een paar maanden mee in een militaire parade in Estland.
De Drentse militairen rijden mee in vier CV90 pantserrupsvoertuigen. De voertuigen zijn door de Nederlandse regering verkocht aan Estland. De Nederlandse militairen geven instructie aan de Esten over de wagens. De parade wordt op 24 februari gehouden in Narva tijdens de Estse Onafhankelijkheidsdag.

Poetin

De Nederlandse deelname aan de parade is volgens een woordvoerder van Defensie niet bedoeld om indruk te maken op Rusland: "Ik denk niet dat president Poetin onder de indruk zal zijn van vier CV90's." Nederland wil volgens Defensie het belang van samenwerking tussen NAVO-bondgenoten onderstrepen.

Oefening

In februari zijn 130 militairen van 44 Pantserinfanteriebataljon in Estland. De mannen en vrouwen doen daar mee aan een gezamenlijke oefening met het Estse leger.

44 voertuigen

Nederland heeft in totaal 44 CV90 pantservoertuigen verkocht aan Estland. Het contract over de verkoop wordt morgen officieel ondertekend. Minister Hennis van Defensie praat dan met de Estse minister over informatie-uitwisseling en onderhoud van de CV90.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl