Routefonds van vliegveld Eelde heeft miljoen euro nodig

EELDE - Het routefonds van Groningen Airport Eelde heeft meer geld nodig om er een succes van te maken: het gaat om een bedrag van één miljoen euro voor een periode van tien jaar.
Het fonds wordt gebruikt om de komst van nieuwe lijndiensten te bevorderen.

Routefonds
Het routefonds is een aantal jaren geleden door het bedrijfsleven in het leven geroepen. Toen is 250.000 euro in het fonds gestopt. Maar dat is te weinig om echt een slag te maken, zegt directeur Evert Wind van het fonds. Daarvoor is ook een bijdrage van de aandeelhouders en het vliegveld nodig.

Aandeelhouders krijgen een voorstel
De aandeelhouders van Groningen Airport Eelde, de provincies Drenthe en Groningen en de gemeenten Tynaarlo, Assen en Groningen, krijgen binnenkort een voorstel van de luchthavendirectie voor het vullen van het routefonds.

Directeur Evert Wind van het routefonds: "Wij hopen de komende jaren, en dat is ook het signaal van de aandeelhouders, dat men wel bereid is om het fonds verder te vullen om daarmee zoveel mogelijk nieuwe lijnvluchten te bevorderen en het vliegveld winstgevend te maken".

Geld voor FlyBe en WizzAir
Twee voorbeelden van projecten waarvoor het fonds is gebruikt, zijn de lijndiensten naar Londen en Gdansk. Samen hebben ze ruim een ton gekregen voor onder andere reclamecampagnes.

Uitbreiding lijndiensten
Op dit moment wordt door Danish Air Transport gekeken naar een lijndienst met Kopenhagen.

Geld uit het routefonds kan ook voor dit project worden ingezet. Danish Air Transport is overigens voorzichtig, omdat ze van tevoren zekerheid wil hebben over de afname van tickets.

Binnenkort zijn er weer gesprekken tussen het vliegveld en de Deense maatschappij over de voortgang van het project.

Ook met de Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS wordt gesproken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl