Slecht nieuws voor personeel NDC Mediagroep

De NDC Mediagroep heeft financiële problemen en moet daarom mensen ontslaan
De NDC Mediagroep heeft financiële problemen en moet daarom mensen ontslaan
DRACHTEN - Een spannende dag voor het personeel van uitgever NDC. Voor de tweede maal in twee jaar horen ze vanmiddag tijdens een bijeenkomst in Drachten slecht nieuws.
NDC, uitgever van onder andere Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant, moet fors snijden in het personeelsbestand. Honderd van de ruim 600 banen verdwijnen. Een deel daarvan komt voor rekening van de krantenredacties in Drenthe, Groningen en Friesland.

Tweede reorganisatie

Een jaar geleden werd het personeel van NDC ook al uitgenodigd voor een bijeenkomst in Drachten. Toen liet het bedrijf weten dat er bij een reorganisatie 250 banen verdwijnen.

ING

Vooral huisbankier ING legt druk op de directie van de uitgeverij meldt directeur Dina Boonstra vanmorgen in het Dagblad van het Noorden. De bank eist op 11 februari volgend jaar dat NDC 15 miljoen euro aflost. ING verloor eerder al tientallen miljoenen euro's op slechte investeringen van de uitgever.

De komende jaren is het volgens Boonstra een kwestie van zuinig zijn. De organisatie moet "flexibeler" worden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl